Головна Новини На Тернопільщині СБУ затримала ділків, які намагалися торгувати «трофейною» зброєю рашистів

На Тернопільщині СБУ затримала ділків, які намагалися торгувати «трофейною» зброєю рашистів

Служба безпеки та Національна поліція запобігли незаконному продажу трофейного озброєння та боєприпасів ще у чотирьох регіонах України.

Під час комплексних заходів у Дніпрі, а також у Закарпатській, Тернопільській та Житомирській областях затримано 7-х підпільних торгівців зброєю.

Серед вилученого у фігурантів – російські гранатомети «Джміль», автомати Калашникова та понад 3 кг вибухівки.

Так, у Дніпрі:

затримано місцевого підприємця, який нелегально вивозив трофейну зброю з районів колишніх боїв на східному фронті, щоб продати криміналітету.

Для прихованого зберігання засобів ураження фігурант обладнав схрон на території своєї СТО.

На Закарпатті:

на «гарячому» затримано 50-річного мешканця Берегово, який намагався підпільно продати автоматичну зброю, бойові гранати та велику партію тротилу.

Усе це зловмисник ховав у підземному тайнику, який облаштував у лісі поблизу свого приватного будинку.

На Тернопільщині:

викрито ще двох ділків, що пропонували трофейну зброю через спеціалізовані інтернет-форуми, а потім поштою відправляли її «замовникам» як «автозапчастини».

На Житомирщині:

на нелегальній торгівлі зброєю викрито трьох мешканців Коростеня, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Фігуранти вивозили засоби ураження з місць колишніх боєзіткнень на сході України, де перебували як «волонтери», а потім продавали знайдене озброєння через особисті кримінальні зв’язки.

За матеріалами СБУ затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 7 років тюрми.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону, Берегівської окружної прокуратури, Тернопільської обласної прокуратури та Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, повідомили в СБУ.