Головна Новини На Тернопільщині розпочинається нерестова заборона на вилов риби

На Тернопільщині розпочинається нерестова заборона на вилов риби

1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби

Нерест риби – це особливий та вкрай важливий період в житті водних мешканців. Це період розмноження риби. Щоб зберегти рибні запаси, щороку вводиться нерестова заборона, під час якої водні біоресурси мають можливість відновити свою популяцію перед наступним сезоном.

Тернопільським рибоохоронним патрулем видано наказ від 25 березня 2024 року №19 «Про перенесення строків заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту та затвердження межі нерестовищ у 2024 році», згідно з яким перенесено строки заборони, які визначені Правилами любительського рибальства.

Даним наказом визначено період природного відтворення (нересту) водних біоресурсів у такі терміни:

– на водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2024 року (включно);

– в корінних водах річки Дністер разом з усіма притоками з 01 квітня по 10 червня 2024 року (включно);

– в корінних водах інших річок з 01 квітня по 20 травня 2024 року (включно).

З переліком рибогосподарських водних об’єктів, у яких дозволено любительський і спортивний вилов риби та інших водних біоресурсів у нерестовий період можна ознайомитись за посиланням: https://trn.darg.gov.ua/files/15/03_25_Nakaz_Perelik.pdf

Під час НЕРЕСТУ:

ЗАБОРОНЕНО використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства;

ДОЗВОЛЕНО вилов ОДНІЙ особі за добу 3 кг + 1 шт*. (*особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Одночасно НАГАДУЄМО, що до 30 червня 2024 року (включно) триватиме також заборона на вилов раків.

Інспекція звертається до любителів і професіоналів рибної ловлі: будьте відповідальними та дотримуйтесь встановлених заборон під час нересту!

Джерело