Головна Новини На Тернопільщині працівники транспортного товариства незаконно переправляли ухилянтів через кордон

На Тернопільщині працівники транспортного товариства незаконно переправляли ухилянтів через кордон

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури викрито групу з 4 осіб, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, працівники транспортного товариства підшуковували на території України військовозобов’язаних чоловіків, які бажають уникнути призову на військову службу, та вносили їх дані у систему «Шлях», як водіїв транспортних засобів. Надалі чоловіки змогли безперешкодно виїхати за межі України.

Упродовж 2023 року такою схемою виїзду скористались щонайменше 20 осіб. Грошова винагорода за цю «послугу» становила 8 000 доларів США з однієї людини.

Правоохоронці вже повідомили про підозру організатору та 1 учаснику групи. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Під час санкціонованих обшуків на території Тернопільської, Львівської та Київської областей у фігурантів справи вилучено 3 автомобілі, понад 100 тис доларів США, мобільні телефони, чорнові записи й документи, комп’ютерну техніку.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ й УСР в Тернопільській області.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури