Головна Новини На Тернопільщині посадовці “Укрзалізниці” розтратили майно АТ

На Тернопільщині посадовці “Укрзалізниці” розтратили майно АТ

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури слідчими поліції повідомлено про підозру колишньому начальнику та заступнику начальника дистанції місцевого виробничого структурного підрозділу АТ «Укрзалізниця» за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна, що перебувало в їх віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану).

За даними слідства, начальник та заступник начальника дистанції місцевого виробничого структурного підрозділу АТ «Укрзалізниця» за попередньою змовою розтратили 164 залізобетонних шпали, чим спричинили майнову шкоду АТ «Укрзалізниця» на загальну суму понад 130 тисяч гривень.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Заходи з викриття здійснювались спільно зі слідчими СУ ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу УСБУ в області.