Головна Новини На Тернопільщині до 5 років ув’язнення засудили військового який самостійно продовжив відпустку

На Тернопільщині до 5 років ув’язнення засудили військового який самостійно продовжив відпустку

У Тернопільській області до 5 років та 1 місяця позбавлення волі засудили військового, який пішов у відпустку і не повернувся на службу. 

Про це йдеться у вироку Гусятинського райсуду. 

Чоловік служив в арімії від 2022 року. У січні 2023 року він пішов у відпустку, проте не повернувся назад. 

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у скоєнні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому. Просив суд визнати недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ним не оспорюються по даному кримінальному провадженні. При цьому вказав, що розуміє зміст цих обставин, позиція його добровільна і наслідки, передбачені ч.3 ст.349 КПК України йому зрозумілі. Повністю підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті та показав, що дійсно в зазначений в обвинувальному акті час, місці, у вказаний спосіб він, будучи військовослужбовцем військової частини, не з`явився вчасно на службу без поважних причин 13 січня 2023 року, а з`явився до частини лише 21 квітня 2023. Крім того, вказав, що повторно, а саме 27 квітня 2023 року також не з`явився у військову частину вчасно на службу без поважних причин. Лише 31 травня 2023 року добровільно прибув за викликом органу досудового розслідування.

Обвинувачений, в тому, що скоїв щиро розкаявся, вказав, що він усвідомлює, що вчинив, просив суворо не карати та вказав, що бажає продовжити проходити військову службу. 

Суд визнав чоловіка винним та засудив до 5 років та 1 місяця позбавлення волі. 

У Тернополі засудили мобілізованого, який втік з військової частини