Головна Новини На Тернопільщині чоловік відмовився від мобілізації, бо нема на кого залишити господарку

На Тернопільщині чоловік відмовився від мобілізації, бо нема на кого залишити господарку

У Тернопільській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, але категорично відмовився від мобілізації. 

Про це йдеться у вироку Гусятинського райсуду. 

За даними суду, чоловік у липні 2023 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації. Чоловік категорично відмовився від повістки і не прийшов до ТЦК, пишуть Тернопільські події

На суді він віпровину визнав та зазначив, що йому було відомо про необхідність з`явлення за повісткою, однак він проживав на той час сам, матір перебувала в Польщі, тому залишити домогосподарство не мав на кого. Він дзвонив в приймальню, що його не буде.

Пригадує, що 18 липня 2023 року він приїхав в смт.Гусятин та по дорозі до Тернопільгазу, його зупинили працівники ТЦК. Взяли паспорт і вони проїхали до військомату, вручили повістку. Привезли ще двох хлопців і повезли їх в лікарню в Гусятині, де він проходив медичну комісію. Не погоджується із тим, як проводились ці огляди, бо все було дуже швидко. На огляди до лікарів по всіх кабінетах його супроводжували працівники військомату, що здійснювало на нього психологічний тиск. В нього є проблеми з хребтом, однак він ще не лікувався, медичної документації немає. Скарг з приводу здоров`я він ніяких не висловлював, з оглядом погодився. Після проходження комісії вони приїхали знов до військомату, де вручили другу повістку на 8 год. 00 хв. 21 липня 2023 року.

Вважає, що у випадку його з`явлення до військомату, його назад вже не пустили б. Проходити військову службу не бажає через наявність страху.

Суд визнав чоловіка винним та засудив до 3 років позбавлення волі. 

Читають також: Тернопільщина втратила Героїв Володимира Дорожка та Петра Плєвака