Головна Новини На Тернопільщині 13 шкіл закрили на карантин, у 21-й – зачинені окремі...

На Тернопільщині 13 шкіл закрили на карантин, у 21-й – зачинені окремі класи

На Тернопільщині стрімко зростає кількість хворих на грип та ГРВІ. Хоч епідеміологи і запевняють, що ситуація контрольована, в області зачиняють на картин окремі класи, а то й цілі школи, пише “Свобода.”

На Тернопільщині повністю зачинено на карантин 13 навчальних закладів, також у 21 школі закриті окремі класи. Найбільше хворіють школярі на Чортківщині, там повністю зачинено 9 шкіл, у двох навчальних закладах –  окремі класи. На другому місці – Тернопільський район. Тут зачинено чотири школи і в шести – окремі класи. У Кременецькому районі рівень захворюваності найнижчий. Тут закриті на карантин окремі класи», – повідомила Юлія Кравчук, в.о. генерального директор ДУ ТОЦКПХ.

Юлія Анатоліївна наголосила, що закриття школи чи класу відбувається на розсуд керівника окремого навчального закладу. Згідно з рекомендацією МОЗу, окремий заклад чи клас варто закрити у тому випадку, коли відсутні 30% і більше кількості колективу. Загального карантину в області не прогнозується. Медикиня додала, що зазвичай така епідситуація може протриматися ще чотири-п’ять тижнів, тобто, до початку весни.

Пані Юлія вкотре наголосила, що єдиним методом уберегти себе від хвороби або ж від важкого її перебігу з негативними наслідками є вакцинація. Станом на 05.02.2024 р. щеплено проти грипу 3663 особи, з них – 488 діти.

«Хочу звернутися до батьків, щоб більш активно приводили на вакцинацію дітей. Дозволено вакцинувати малюків з шести місяців. Однак є певні нюанси. Малюку вводять спершу пів дози вакцини, а до трьох років – другу частину», – наголосила жінка.