Головна Новини На Кременеччині у двох будинках спалахнула сажа: рятувальники попереджають про небезпеку

На Кременеччині у двох будинках спалахнула сажа: рятувальники попереджають про небезпеку

17 січня о 11:17 у місті Шумськ Кременецького району відбувся спалах сажі без подальшого горіння в димарі приватного житлового будинку. На місце події залучалися вогнеборці.

О 22:20 у місті Почаїв Кременецького району відбувся спалах сажі без подальшого горіння в димарі приватного житлового будинку. На місце події залучалися рятувальники.

Шановні мешканці Тернопільщини!

Спалах сажі у димоході може призвести до серйозних наслідків, таких, як пожежа та отруєння вуглекислим газом. З метою забезпечення безпеки вашого житла та оточуючих, ГУ ДСНС рекомендує дотримуватися наступних заходів:

1. Регулярне обслуговування: Забезпечте регулярне технічне обслуговування димових каналів та димоходів кваліфікованими фахівцями. Плановий огляд димоходу проводити не рідше двох разів на рік.

2. Використання палива відповідно до вимог: Використовуйте тільки рекомендоване паливо для опалення та дотримуйтеся встановлених норм. Не спалюйте вироби з пластику або синтетики. Не користуйтеся погано висушеними дровами.

3. Контроль температури димових газів: Переконайтеся, що температура димових газів не перевищує рекомендовані значення, оскільки це може спричинити утворення сажі.

4. Безпека під час опалювального сезону: Використовуйте опалювальні прилади відповідно до їх призначень та не залишайте без нагляду.

5. Своєчасне виявлення проблем: Будьте уважними до будь-яких ознак проблем з димовідвідною системою та негайно звертайтеся до фахівців для виправлення.