Головна Новини На дорогах Тернопільщини стане безпечніше

На дорогах Тернопільщини стане безпечніше

Дорога

ДорогаГолова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян затвердив перелік заходів з підвищення рівня безпеки дорожнього руху на автомобільному транспорті в Тернопільській області.


Зроблено це з метою покращення роботи в цьому напрямку, забезпечення високого рівня безпеки дорожнього руху, безпечного функціонування автобусних маршрутів загального користування, активізації профілактичної роботи серед водіїв і населення.
Віддати, задля підвищення експлуатаційних показників вулично-дорожньої мережі області та вдосконалення організації руху транспорту та пішоходів Службі автомобільних доріг в області, ДП «Тернопільський облавтодор», органам місцевого самоврядування доручено вжити заходів щодо забезпечення утримання вуличної мережі у належному експлуатаційному стані в зимовий період.
Виконкому Тернопільської міської ради належить переглянути розклади руху маршрутних транспортних засобів з метою недопущення одночасної зупинки більше 2 маршрутних транспортних засобів та встановити контроль за їх дотриманням, а аткож привести у відповідність до норм автобусні зупинки у м.Тернопіль.

Для підвищення безпеки пасажирських перевезень пропонується запровадити в області дієвий контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, а також вимог безпеки дорожнього руху під час здійснення внутрішніх перевезень автобусами та вантажними транспортними засобами, забезпечити контроль за дотриманням ефективної системи допуску перевізників до виконання рейсів при здійснені пасажирських перевезень.

З метою підвищення доступності та ефективності надання екстреної медичної допомоги потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, органам місцевого самоврядування дано доручення вжити заходів щодо належного функціонування медичних закладів, закріплених за відповідними ділянками доріг та забезпечити персонал необхідним медичним обладнанням.