Головна Новини Михайло Головко вдруге намагається поновитися на посаді

Михайло Головко вдруге намагається поновитися на посаді

Сьогодні, 1 жовтня, у Тернопільському окружному адміністративному суді розпочали розгляд справи за заявою захисника Михайла Головка щодо уже другого його поновлення на роботі після другого звільнення. 

Підготовче засідання у справі про поновлення Михайла Головка на посаді голови облради провели у Тернопільському окружному адміністративному суді.

Самого заявника у залі суду не було, на відеозв’язку про суть позову розповідав захисник Володимир Скок, пише 20 хвилин Тернопіль. 

“Позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення Тернопільської обласної ради сьомого скликання від 1.08.2024 року номер 1049 про звільнення Головка Михайла Йосиповича з посади голови Тернопільської обласної ради. Поновити Головка Михайла Йосиповича на посаді голови з 27.10.2023 року, стягнути з Тернопільської обласної ради на корись Головка М.Й. середній заробіток за весь час вимушеного прогулу в період з 02.08.2024 по дату прийняття судом рішення у даній справі. Допустити негайне виконання рішення суду в частині поновлення на посаді голови Тернопільської обласної ради з 02.08.2024 року, допустити негайне виконання рішення суду в частині стягнення з Тернопільської облради на користь Головка середнього заробітку за час вимушеного прогулу в межах суми за один місяць, і понесені судові витрати”, — озвучив суть позову суддя Петро Баб’юк.

Представниця Тернопільської облради у суді позов заперечила.

Суддя запропонував вирішити спір через примирення, на що сторони не погодились. Під час підготовчого засідання учасники справи надали суду письмові докази. На чиєму боці правда встановлюватимуть 23 жовтня о 10.30.

Нагадаємо, Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали “на гарячому” 26 червня 2023 року після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.