Головна Новини Міський голова Чорткова прокоментував підозру, яку йому вручили поліцейські

Міський голова Чорткова прокоментував підозру, яку йому вручили поліцейські

Міський голова Чорткова Володимир Шматько записав відео, на якому прокоментував вручення йому підозри поліцейськими. Це відео він опублікував на своїй сторінці у соцмережі, повідомляє Суспільне.

“В соцмережах поширюється інформація, що міському голові Чорткова Володимиру Шматьку вручили підозру у незаконному розподілі земельних ділянок і сума збитків 850 тисяч гривень. Багато резонансу, багато журналістів телефонують. Мова йде про те, що у 2021 році на черговій сесії Чортківської міської ради шістнадцятьма голосами ухвалили проекти землеустрою і технічну документацію про передачу у власність жителям нашої громади семи земельних ділянок у селах Горішня Вигнанка, Скородинці, Переходи, Біла, Чортків”, — розповів Володимир Шматько на відео.

За його словами, найменша ділянка про яку йдеться, має площу приблизно 0,09 гектара, інші — 0.10, 0,12 гектара, і одна велика — це 1,6 гектара.

“Найбільша з ділянок була передана пану Каспрію, до речі, цю ділянку він отримав ще у 90-ті роки, має акт постійного користування, але у 2020 році звернувся до Тернопільського обласного держгеокадастру, щоби винести цю земельну ділянку, йому дали дозвіл. Потім відбувся процес передачі земель за межами населених пунктів у відання й відповідальність громадам, і ми у 2021 році затверджували цю документацію, його же земельну ділянку, ми її затвердили і передали йому у власність. Згідно зі справою, яку порушили працівники поліції — управління стратегічних розслідувань, ще у 2021 році до сьогодні тривав збір даних, допити, поліцейські їздили до людей, де вони живуть і допитували, в результатів, вчора вручили підозру в тому, що міський голова підписав рішення, яке прийняли з порушенням процедур і це є службова недбалість згідно з Кримінальним кодексом України”, — розповів міський голова Чорткова.

Володимир Шматько каже, ніякого злочину не вчиняв.

“Ніякого злочину я не бачу, депутати рішення прийняли, була більшість від загального складу, працівники поліції опитали людей, і до речі, земельну ділянку в Чорткові тоді отримав і ветеран АТО. Та сума збитків, яка зараз фігурує у справі, на мою думку, це дуже все роздуто, яка мета — до кінця не розумію. Ми маємо два місяці до судового засідання і ми з адвокатами маємо представити аргументи, що ніяких порушень немає. Вірю, що буде прийняте мудре рішення і що слідство буде об’єктивним, нагадаю, мова йде про 2,77 гектара землі — 7 земельних ділянок, якими люди користувалися й раніше”.

Також міський голова Чорткова сказав, що в інтернеті поширювали неправдиву інформацію, яка стосується цієї справи.

“На офіційних ресурсах прокуратури, поліції, управління стратегічних розслідувань було написано “8 гектарів”. Я зателефонував до поліцейських і кажу: “Як ви так пишете, якщо мова йде про 2,7 гектара землі?”. Вони виправили, але окремі “жовті” видання продовжують цю зраду розганяти. Це дуже неприємно. Це великий удар по репутації нашого міста”, — розповів Володимир Шматько.

Нагадаємо, сьогодні пресслужба головного управління Нацполіції в Тернопільській області повідомила, що на Тернопільщині одному з мерів оголошено підозру в службовій недбалості. Міського голову райцентру підозрюють у неналежному виконанні своїх службових обов’язків.

У повідомленні йдеться, що підозрюваний несумлінно ставився до своїх службових обов’язків і підписав рішення про виділення земельних ділянок загальною площею майже вісім гектарів, не маючи на це підстав.

“Під час голосування на сесії міської ради не було необхідної кількості голосів для прийняття цих рішень. Сума завданих збитків склала понад 800 тисяч гривень. Меру оголошено підозру за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу. Карається така протиправна діяльність позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.