Головна Новини Міліціянти порушують Закон

Міліціянти порушують Закон

міліціяУ депутатському зверненні йдеться про те, що 18 квітня ц.р. під час ведення, депутатом Тернопільської міської ради по виборчому округу № 14 прийому громадян в приміщенні організації з надання житлово-комунальних послуг – ПП „ТернопільКомСервіс”, просп. Злуки, 3, я був свідком того, як молодий чоловік, махнувши службовим посвідченням і заявивши: „Я – с милиции”, почав спілкування з заступником директора вищезгаданої обслуговуючої організації Корецьким  О.Т. та зі мною російською мовою. 
На  запитання депутата чому він, державний службовець і представник державного правоохоронного органу говорить чужою, не державною мовою, заявив (не в грубій, але в цинічній, зневажливій і презирливій формі), що вже 15 років на службі в міліції, державної мови не знає, українською мовою спілкувати не бажає і не збирається.
На мою вимогу, як депутата, службове посвідчення представив. Цим міліціонером виявився майор міліції, старший оперативний уповноважений Управління карного розшуку Біленький Євген Олександрович, посвідчення № 018381,  – йдеться у зверненні.
Жах! Як так? Вже 21 рік українській державі. Вказаний Біленький Є.О. вчився в українській школі і в державному вищому навчальному закладі, добровільно пішов на державну службу, котра вимагає знання державної української мови, і 15 років прослужив, отримуючи від української держави і українського народу заробітню плату, і так ненавидить, не поважає українську державу і українську мову! Чи може він неосвічений, тупенький, не спроможний вивчити українську державну мову?
Тоді в будь-якому випадку – чи то за неповагу до держави і державної служби, до  Законів України „Про міліцію” та „ Про державну службу” чи то за низький освітній та інтелектуальний рівень йому і йому подібним не місце в правоохоронному державному органі України!
Особисті образи від такого „міліціянта”, як підполковник запасу СБ України, що віддав десятки років військовій службі в частинах спецпризначення морської авіації Сєвєрного Флоту і спецпідрозділі „К” СБУ, я стерплю, не подаватиму відповідні заяви ні в МВС, ні в прокуратуру, ні в суди,  але, як місцевий депутат, Голова Постійної комісії  з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності  вимагає  проведення   атестації  вищезгаданого міліціонера. Я припускаю що це – непоодинокий випадок в очолюваному Вами Управлінні, коли особовий склад із-за своїх політичних переконань і амбіцій, неповаги до Української держави, держаної служби і мови, чи із-за низького освітнього та інтелектуального рівня поступає таким ганебним чином. А це є великим полем діяльності для предметної державницької роботи Атестаційних комісій не тільки Управління в Тернопільській області, але й МВС України в цілому!
На підставі викладеного депутат просить розглянути дане депутатське звернення, про результати розгляду якого прошу повідомити мене для інформування очолюваної мною депутатської комісії у строки, передбачені ст. 13  Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Джерело: Тернопільський депутат