Головна Новини Мешканець Тернопілля за здачу позицій ЗСУ російським спецслужбам сидітиме 6 років за...

Мешканець Тернопілля за здачу позицій ЗСУ російським спецслужбам сидітиме 6 років за ґратами

Житель Тернопілля надсилав координати ЗСУ своєму брату та батькові, які живуть в РФ, а згодом росіяни захопили даний населений пункт.

Як з’ясувалося, 29 квітня 2024 року обвинувачений, проживаючи в селі Куропатники Бережанської громади, у переписці в Telegram отримав від невстановленої особи відомості про тимчасове розташування військової техніки, озброєння і особового складу ЗСУ.

«Того ж дня чоловік переслав ці дані рідному брату, який проживає у Росії для передачі батькові, який також мешкає у РФ. На початку травня населений пункт, координати якого передав обвинувачений, були захоплені російською армією.

21 травня зловмисник отримав від співробітника ДВКР Служби безпеки України, який діяв в межах контролю за вчиненням злочину, із координатами хибних вогневих позицій артилерії неподалік міста Торецьк Донецької області. Після цього дії обвинуваченого були викриті», – інформує Бережанський районний суд Тернопільської області.

До суду надійшла угода про визнання винуватості у справі про незаконне поширення інформації щодо місця знаходження Збройних сил України. Чоловік визнав вину та згодився відбути 6 років за ґратами, повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 23 липня.