Головна Новини Медики на Тернопільщині лікують “мертві душі” і безбожно беруть хабарі

Медики на Тернопільщині лікують “мертві душі” і безбожно беруть хабарі

383463375В медицині Тернопільської області  останнім часом твориться безлад  – , то  викриваються факти хабарництва в онкологічному диспансері, то СБУ документує факт «корупції» у Теребовлянській районній лікарні, де головний лікар нараховував можливі і неможливі премії і надбавки своїм родичам – дружині, синові,зятю, а в Козівській районній лікарні умудрилися лікувати «мертві душі».  

Як свідчить практика переважна більшість медичних працівників та навіть керівників закладів  охорони  здоров’я  мають  поверхове уявлення  про  юридичну  відповідальність,  яка встановлена чинним законодавством за правопорушення у  сфері  охорони  здоров’я.  При
цьому   знання   про   підстави,   види   і   наслідки   юридичної відповідальності, з одного боку, дисциплінує медичних працівників, а  з іншого – зменшує ймовірність безпідставного притягнення їх до відповідальності.

Хрестоматійним є факт складення оперативниками СБУ протоколу про корупцію на головного лікаря Теребовлянської комунальної районної лікарні в прямому підпорядкуванні якого працювала дружина та син, яким чоловік-батько-головний лікар необґрунтовано призначав грошові премії – додатки до заробітної плати. Дана справа пройшла судові інстанції і апеляційне оскарження і чиновник чекає на звільнення.

Значно цікавішою є ситуація в Козівській центральної  районній лікарні – там успішно лікують «мертві душі» і людей які навіть не здогадуються, що проходять курс лікування, а на них «списують кошти».

Так перевіркою СДБЕЗ Козівского РВ  встановлено, що службовими особами Козівської ЦРЛ вносили завідомо неправдиві анкетні дані в журнали прийому на стаціонарне лікування осіб.

Джерела повідомляють, що ними було отримано список 23 осіб (чоловіків), які зазначені, як такі, що проходили курс лікування в хірургічному відділенні Козівської районної лікарні в період з 14 по 30 травня 2013 р

Із вказаних осіб 4 чоловіки підтвердили, що дійсно проходили курс лікування у хірургічному відділі Козівської рай лікарні у зазначений період. Всі решта виявились людьми яких не існує – «мертвими душами», або ж такими, що проходили медкомісії, рентгени, брали довідки або лікувалися в інші періоди та роки, але стаціонарно в зазначений період не лікувались.

Посадовці Козівської районної лікарні, налагодили стійку схему збагачення за рахунок  списання медикаментів на неіснуючих хворих і розкраданні державного бюджету. Молодшому медперсоналу який готує «липові» історії хвороб пояснюють що таким чином зберігають робочі місця і щоб не закрили лікарню. Тиждень лікування одного хворого обходиться бюджету біля 1800-2500 гривень.

Дані наведені за травень 2013 року.  За інформацією медперсоналу ця схема працює і до сьогодні. Окрім цього в лікарні існує практика «лікування» пацієнтів з інших районів та міст області, з метою отримання довідок та висновків про інвалідність, визначення важкості тілесних пошкоджень для подальшого шантажу опонентів для вимагання коштів. Призначення медпрепаратів в рази перевищують норми,  а пацієнтів зобов’язують купляти ліки в аптеках сина керівника лікарні. Про що свідчить фото документу який нам вдалося отримати.

фото