Головна Новини Майже 250 нетверезих водіїв виявили у серпні на Тернопільщині

Майже 250 нетверезих водіїв виявили у серпні на Тернопільщині

Водночас за минулий місяць співробітники поліції області зафіксували 10 908 правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

За інформацією управління превентивної діяльності ГУНП в області, найбільш поширеними порушеннями на дорогах є: перевищення швидкості, керування транспортними засобами без документів або у стані сп’яніння, нехтування правилами паркування та порушення правил дорожнього руху пішоходами і велосипедистами.

У серпні на Тернопільщині трапилося 263 дорожньо-транспортних пригоди, з яких 74 — з потерпілими. Зафіксовано 15 аварій, вчинених нетверезими водіями, в результаті яких постраждало 4 осіб.

Основні причини ДТП: порушення правил маневрування (94 ДТП), перевищення безпечної швидкості (52 аварії), недотримання дистанції (47 ДТП).

Минулого місяця правоохоронці склали 245 адміністративних протоколів на водіїв, які керували транспортними засобами у нетверезому стані (стаття 130 КУпАП).

Нагадуємо про відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння:

– перше порушення: штраф 17 000 гривень і позбавлення права керування на 1 рік;

– друге порушення: штраф 34 000 гривень і позбавлення права керування на 3 роки;

– третє порушення протягом року: штраф 51 000 гривень і позбавлення права керування на 10 років, повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області