Головна Новини Має дві вищі освіти. Історія 84-річного чоловіка з Тернопільщини, який мешкає у лісі

Має дві вищі освіти. Історія 84-річного чоловіка з Тернопільщини, який мешкає у лісі

84-річний Ярослав Рибак живе за 30 км від Тернополя, у лісі, куди переїхав понад 20 років тому. Чоловік має дві вищі освіти, проте тільки нещодавно отримав паспорт.

Історію Ярослава розповіло Суспільне Тернопіль.

«Тут маю цибулю посаджену і посіяну. Отут маю часник. Он пару кущів помідорів, а тут не маю, чим засадити», — розповідає Ярослав.

Чоловік окрім городу має невелике господарство: корову, бичка, курей та кішку.

Рибак розповідає, що харчується тими продуктами, які сам і виростив. Найчастіше у його раціоні – бараболя з власного городу.

Чоловік живе в будівельному вагончику, який для нього привезли волонтери. Також раніше Ярослав не мав документів, проте небайдужі допомогли йому оформити паспорт, після чого він зміг отримувати пенсію. До лісу, де живе чоловік, щомісячну виплату від держави Ярославу привозить староста села.

Читайте також:

 Не отримує пенсію. Історія 64-річної жінки, яка вже десять років лишається єдиною мешканкою прифронтового села

«Він з села Залізці родом. Він сюди переїхав. Тут жила мати, і він переїхав так як мати хворіла. Так він тут і залишився. І тут він більше 20 років живе. Пан Ярослав має закінчених дві вищих освіти. Він працював викладачем в ДТСААФ залузетському. Потім після цього він працював на цегельні в селі Залісці», — розповідає староста Володимир Корнотяк.

Рибаку пропонували повернутися до власного будинку у селі Залісці, проте чоловік відмовився.