Головна Новини Кременецьке КП “Міськводгосп” відшкодувало понад 600 тисяч гривень збитків за порушення Водного...

Кременецьке КП “Міськводгосп” відшкодувало понад 600 тисяч гривень збитків за порушення Водного кодексу

Комунальне підприємство Кременецької міської ради «Міськводгосп» у судовому порядку відшкодувало 662 267 грн збитків, розрахованих Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області внаслідок порушення вимог Водного кодексу України.

«Під час неодноразових перевірок  у 2021 р. фахівці Інспекції виявляли, що КП «Міськводгосп» здійснювало скид стічних вод з очисних споруд в річку Іква з перевищенням встановлених норм забруднюючих речовин.

​ З огляду на ігнорування підприємством приписів щодо усунення виявлених недоліків та невідшкодування збитків у добровільному порядку, прокуратура в інтересах Інспекції звернулась до суду. Вимоги були задоволені у судовому порядку та ухвалено  рішення щодо примусового стягнення коштів», – кажуть в Державній екологічній інспекції у Тернопільській області.

Відтак, збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок порушення вимог Водного кодексу України в розмірі понад 600 тисяч гривень відшкодовані в повному обсязі.

До слова, за аналогічними позовами з комунального підприємства вже стягнули понад 1 млн грн шкоди, завданої забрудненням р. Іква у 2019-2020 роках.