Головна Новини Контролюючі органи зменшать кількість “наїздів”

Контролюючі органи зменшать кількість “наїздів”

Заступник голови облдержадміністрації Василь Гецько провів нараду з керівниками органів державного нагляду (контролю) та дозвільних служб області щодо діяльність контролюючих органів в частині проведення перевірок суб’єктів господарювання.

Василь Гецько у своєму виступі зазначив що державні контролюючі органи, які покликані здійснювати правоохоронні та контролюючі функції, не повинні перешкоджати розвитку бізнесу. Безпідставний тиск з їх боку на лише завдає шкоди і знижує довіру громадян до влади.

Як було зазначено на нараді, у порівнянні з 2011 роком кількість планових перевірок суб’єктів господарювання., проведених у 2012 контролюючими органами області зменшилася на 43,7%, позапланових – на 36,1%.

Найбільше зменшення планових перевірок відбулося за рахунок ДП «Тернопільстандартметрологія» (- 76%), санітарно-епідеміологічної служби  (- 63,7%), державної податкової служби (- 45%), державної служби з лікарських засобів (- 41,2%), управління Держтехногенбезпеки (-36,5%) і державної екологічної інспекції (- 28,9%).

Щодо проведення перевірок суб’єктів господарювання області на нараді виступили також керівники управління Держтехногенбезпеки в області, обласної державної інспекції з контролю якості лікарських засобів, територіального управління Держгірпромнагляду по Тернопільській області, інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області, головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області, УМВС України в Тернопільській області, інспекції у справах захисту прав споживачів в Тернопільській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.