Головна Новини Хто цікавиться діяльністю прокуратури?

Хто цікавиться діяльністю прокуратури?

deklaracijaОрганами прокуратури області розглянуто у поточному році 71 запит про надання інформації. Заявників насамперед цікавила інформація з питань правозахисної діяльності прокуратури, насамперед, щодо інформації про результати перевірок у сфері земельних відносин, у тому числі рішень з даного приводу органів влади та місцевого самоврядування.

“Із загальної кількості запитів про надання публічної інформації за належністю надіслано іншим розпорядникам 11 та 71 – розглянуто.
За результатами розгляду запитів органами прокуратури області надано інформацію на 57, роз’яснено – 14, у жодному випадку не відмовлялось у її наданні.
Безпосередньо в прокуратуру області надійшло 27 запитів щодо надання інформації. З них 22 – розглянуто та 5 скеровано за належністю іншим її розпорядникам.
Найчастіше заявників цікавила інформація з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів – 24, 10 – з питань організаційно-розпорядчої діяльності, по 5 – з питань досудового розслідування та про надання статистичної інформації, 4 – з кадрових питань, та інших питань прокурорської діяльності.
Переважну більшість запитів подали громадяни – 58. Від юридичних осіб надійшло 24 запити, з яких 6 отримано від громадських об’єднань” – повідомив Павло Самойлов
старший прокурор прокуратури Тернопільської області.