Головна Новини Хто на Тернопільщині ліпить агітацю де попало порушуючи правила

Хто на Тернопільщині ліпить агітацю де попало порушуючи правила

21_5TernopilРозміщення агітаційної продукції без вихідних даних не новинка передвиборчої кампанії цієї осені. На Тернопільщині кандидати у народні депутати України розміщують свої агітаційні матеріали на адміністративних будівлях, лініях електропередач, громадському транспорті і не тільки.

Довготермінові спостерігачі ОПОРИ фіксують факти незаконного розміщення агітаційної продукції практично у всіх округах Тернопільської області.

За свідченням довготермінового спостерігача від ОПОРИ округу №165  у місті Зборів було самовільно розміщено агітаційний плакат  ВО «Свобода» на паркані Зборівської лікарні,  до того ж без вихідних даних.

21 4Ternopil

У тому ж 165 окрузі кандидат у народні депутати України від Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Петро Репела, розмістив свою рекламу на лініях електропередач, це може становити загрозу звичайним перехожим та являється прямою забороною.

21 7Ternopil

Самовисуванець у 165 окрузі Олійник Сергій свою агітацію розмістив на автобусі обласного сполучення Тернопіль – Лопушани, маршрут якого пролягає через населені пункти Озерну та Зборів.

21 5Ternopil

Агітація на зовнішніх поверхнях громадського транспорту  – це порушення виборчого законодавства (ч.9 ст.74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України».

На території адміністративної будівлі «Будинок культури» с. Личківці/Трибухівці Гусятинського району зафіксована агітація без вихідних даних від Народного Фронту. Крім того, у Гусятині відбулося самовільне заклеювання агітаційних білбордів у підтримку кандидата в депутати Люшняка.

21 3Ternopil 21 Ternopil

У місті Чортків (ОВК №167) кандидат в народні депутати від політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Віктор Шепета розмістив свій плакат на балконі Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. №6.

Зі слів адміністрації школи «дозволу на розміщення агітматеріалів ніхто не питав».

21 91Ternopil

Місто Тернопіль (округ №163) теж не є винятком. Самовільне розміщення політичної реклами без вихідних даних присутнє з боку кандидата в народні дупутати від Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Романківа Ігора на балконі будинку та політичної партії “Народний фронт” на дорожніх металічних огородженнях бар’єрного типу.

 21 6Ternopil

«Щоближче до виборів, то більше зловживань від кандидатів в нардепи. Чи то через безкарність за дрібні порушення, чи то через байдужість громадськості. Проходячи містом все частіше натикаєшся на порушення, що повязані з рекламою та агітацією» – зазначає довготерміновий спостерігач від ОПОРИ по округу №163 у м. Тернопіль  Василь Томчишин.