Головна Новини Хоптян оцінив, як воно бути на волі

Хоптян оцінив, як воно бути на волі

Хоптян

ХоптянГолова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян, перебуваючи з робочою поїздкою у Збаразькому районі, відвідав Збаразьку виправну колонію управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області (№63).
Станом на 1 березня 2012 року в тут відбуває покарання 664 засуджених, з них 24 засуджених знаходиться на дільниці соціальної реабілітації.
Збаразька виправна колонія (№63) є колонією мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання жінок, засуджених до позбавлення волі на певний строк, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі.
Валентин Хоптян ознайомився з роботою швейного підприємства та зі зразками продукції, які воно випускає. Також голова облдержадміністрації поцікавився умовами утримання засуджених.
Голова ОДА відзначив, що Збаразька виправна колонія №63 має добре розвинену і налагоджену комунально-побутову інфраструктуру. На її території розміщено 7 житлових гуртожитків, 2 з яких відведено під міжобласну спеціалізовану туберкульозну лікарню. В житловій зоні розміщений магазин для засуджених, за територією забороненої зони розміщена дільниця соціальної реабілітації загальною площею 420 метрів квадратних. Також в установі знаходяться медична частина, яка складається з 2 палат на 10 ліжкомісць.
Основним видом діяльності підприємства Збаразької виправної колонії №63 є виготовлення швейної продукції. У швейних цехах встановлено швейні машини, також є в наявності 3 стаціонарні розкрійно-стрічкові машини, верстат для проміру тканини, 2 столи для настилання тканини, стіл для виготовлення трафаретів та дві пересувні машини для розпуску настилу.
У 2011 році підприємством Збаразької виправної колонії №63 було закуплено дві одиниці швейного обладнання.
Основні види швейної продукції, що виготовляється підприємством: широкий асортимент спецодягу, як літнього, так і зимового, постільна білизна, матраци та подушки ватяні; одяг короткострокового користування (бахіли, нарукавники, берети та ін.); спецодяг для зварювальників, металургів; одяг медичний, поварський (халати, костюми, ковпаки, косинки і т.п.).
При установі також функціонує майстерня, в якій протягом року діяли три дільниці по комплектуванню кабельних мереж до автомобілів, складанню штучних квітів, склеюванню паперових пакетів.
Голова облдержадміністрації поспілкувався із керівництвом управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області, представниками адміністрації колонії, а також передав для потреб закладу подарунок – сучасний телевізор.