Головна Новини Хоптян на Дністрі буде запускати корабліки

Хоптян на Дністрі буде запускати корабліки

Хоптян Валентин

Хоптян ВалентинГолова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян вважає, що потрібно провести комплексне очищення русла річки Дністер для запобігання підтоплення. 
Про це Валентин Хоптян заявив під час прес-конференції – передає власкор ЗІКу.

«У радянські часи по Дністру плавали пасажирські катера, перевозили грузи. Зараз ми ці катери забрали на Тернопільський став. Практично 20 років русло Дністра не чиститься. Це все потрібно проаналізувати на наукові основі і очистили русло та дно Дністра та річок, що в нього впадають. Звичайно ж, зробили поглиблення. А матеріали використали б на будівництво доріг, укріплення дамб, гідроспоруд, берегів. Внаслідок таких робіт річка б не виходила з берегів, зменшилось підтоплення. І, звичайно, по Дністру плавали б не тільки туристи на плотах. А це питання привабливості туристичної галузі. Потрібно щоб ходили катера. Ми змогли б зробити цікаві програми для туристів, пропозиції турфірмам. Дністровський каньйон унікальне явище», – розповів Валентин Хоптян.

Голова ТОДА вважає, що для здійснення комплексу заходів на Дністрів потрібне фінансування з Держбюджету.

«Мною дано доручення начальникам ряду обласних управлінь. Ми веземо конкретну пропозицію в Кабмін. З цього приводу є підтримка Прем’єр-міністра. У подальшому вийдемо з пропозицією щодо розвитку Дністра у Верховну Раду. Потрібна постанова чи закон прийнятий парламентом», – додав голова Тернопільської облдержадміністрації