Головна Новини Казначей Лаври намагався незаконно перетнути кордон із ухилянтами

Казначей Лаври намагався незаконно перетнути кордон із ухилянтами

На Одещині біля кордону з Молдовою наряд Ізмаїльського прикордонного загону затримав трьох порушників у рясах та одного у спортивному одязі. Вони розповіли, що здійснюють паломництво.
Про це повідомляється Держприкордон служба на своєму сайті.

Із трьох порушників кордону лише один виявився кліриком. Раніше протоієрей був у казначействі Київсько-Печерської Лаври. Саме він і забезпечив церковним вбранням двох своїх попутників.

Зі слів «паломників» за трансфер через кордон вони сплатили ділкам по 4 тисячі доларів США кожний. Аби по дорозі викликати менше підозр «паломники» нарядилися у богослужбовий одяг. На березі озера Кагул їх зустрів човен. Переправник доставив пасажирів на протилежний берег та направив на світло найближчого села. Човняр запевнив, що то Молдова, а насправді перевіз горе-порушників між двома українськими населеними пунктами, розділеними озером.

Українські прикордонники склали на затриманих «паломників» протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».