Головна Новини IV пісенний фестиваль «Яблуневий спас» на Тернопільщині транслювався онлайн (фото)

IV пісенний фестиваль «Яблуневий спас» на Тернопільщині транслювався онлайн (фото)

Вже четвертий рік поспіль жителі Яблунева та Тернопільщини загалом стають учасниками одного з найбільш унікальних та цікавих дійства краю – міжнародного пісенно-поетичного фестивалю «Яблуневий спас».
Однією із цьогорічних родзинок культурно-мистецького заходу стало те, що побачити його можна було онлайн. Адже під час проведення фестивалю велась зйомка, яка транслювалась в мережі Інтернет. Як розповів мер Яблунева, зробили це для жителів їхнього смт, які перебувають за кордоном, а тому не мали змоги завітати на подію:
 
– Сьогодні ми зібрались, щоб відзначити IV фестиваль «Яблуневий спас». Хочу подякувати державним представникам, зокрема народному депутатові Миколі Люшняку, за допомогу та підтримку. Усім бажаю гарного настрою та незабутніх емоцій, щоб цьогорічний фестиваль надовго запам’ятався. Також хочу зазначити, що багато жителів нашого смт перебувають за кордоном, а тому – не мають змоги стати частиною фестивалю. Через це цього року ми транслюватимемо його онлайн, – поділився мер Яблунева.
Аби привітати гостей фестивалю завітав й народний депутат, який у Верховній Раді України представляє інтереси нашого краю, Микола Люшняк. Варто зауважити, що народний обранець, так само як і цього разу, вже неодноразово допомагав у проведенні «Яблуневого спасу».
 
– Хочу подякувати вам вже за IV фестиваль. Він є не лише місцем зустрічі нас усіх, це – наша історія, адже під час цього заходу демонструється те, на чому базується кожна нація – це пісня, культура, танець, самобутність. Знайте, що «Яблуневий спас» буде записаний в історії Гусятинщини, як фестиваль, з якого утворилось дві громади району: Коцюбинська та Копичинецька. Ще раз наголошую, що децентралізація – це можливість контролювати та розпоряджатись надходженнями і видатками, це можливість жити гідно. Децентралізація – це зміни, які відбулись в країнах ЄС більше 20-ти років тому. Досі ми топтались на місці, однак, вже сьогодні ми на шляху до якісних змін. Шановні учасники фестивалю, хочу Вас привітати з хорошим святом. Слава селу Яблунів, Слава фестивалю «Яблуневий спас», Слава Україні! – привітав учасників дійства Микола Люшняк.
До слова, особливою гостею фестивалю цього року стала Дарія Склярик, яка нині проживає в Великій Британії і стала відома своєю поезією. Пані Дарина також привітала гостей «Яблуневого спасу» та передала палкий привіт від української діаспори Британії:
 
– Я вітаю Вас усіх, усім доброго дня. Хочу привітати Вас від імені всієї української громади в Лондоні. Від Союзу українців у Великій Британії, від української скаутської організації «ПЛАСТ», від української молоді в Лондоні, від шкіл українознавства, які діють в Лондоні. Ми завжди з Україною, ми завжди пам’ятаємо про українців, адже ми – українці, – наголосила Дарія Склярик.