Головна Новини Гарячі Євро-2011: Україні залишилося зробити крок у півфінал

Євро-2011: Україні залишилося зробити крок у півфінал

Зігравши внічию в другому матчі групового турніру молодіжного чемпіонату Європи – зі збірною Англії, українська команда зберігає хороші шанси вийти до півфіналу. Для цього їй достатньо з будь-яким рахунком обіграти Іспанію.
Завдання, безумовно, непросте, але цілком вирішуване. Оптимізму додають дії наших гравців проти англійців. На відміну від першої зустрічі, з Чехією, українці не дозволили суперникам забити. Та й м’ячем володіли довше. Інша справа, що самі небагато створили, але, виходячи з ситуації, що склалася, а результат матчу Іспанія – Чехія (2:0) нашим тренерам вже був відомий, важливо було добути перше очко. Могли, щоправда, і перемогу вигризти, але Зозулі, який отримав в кінцівці матчу передачу від кращого гравця зустрічі Гармаша, завадив відзначитися воротар британців.
В цілому, грали українці акуратно, намагалися багато комбінувати, але дуже чіпко оборонявся суперник. Помітно освіжили наші дії Гармаш, Селін і Голодюк, які не грали в першій зустрічі, добре набігався Кравець. Як показали перебудови, до нашої заявки потрапили рівні за можливостями футболісти. Це дає можливість припустити, що в грі з лідером групи в неділю наша молодіжна збірна може витягнути щасливий квиток. Потрібно лише додати трохи перцю в атаці.
За регламентом, нагадаємо, за рівності очок вище стоїть команда, яка досягла успіху в особистій зустрічі. (Якщо таких збірних буде три, то доведеться рахувати м’ячі. В такому разі за бортом півфіналу залишиться Чехія). Хоч як там було, а сподіватися українці можуть тільки на себе.
Зараз розклад такий. (Матчі, що залишилися: Україна – Іспанія, Чехія – Англія)
І О Р/М
1. Іспанія 2 4 +2
2. Чехія 2 3 -1
3. Англія 2 2 0
4. Україна 2 1 -1
Павло Яковенко, тренер збірної України: «Футболісти наші виглядали дуже пристойно. Єдине, чого нам не вистачило, – одного точного удару в завершенні атак, а грою задоволені і я, і хлопці. Нам треба обігрувати в останньому матчі Іспанію. Ось і вся наша перспектива».
Стюарт Пірс, тренер збірної Англії: «У українців дуже сильна збірна, і сценарій гри увесь час змінювався. Потрібно фокусуватися на позитиві: ми надійно оборонялися, сподіваючись створити два-три чисті голеві моменти біля чужих воріт. Потрібно перемагати у неділю, щоб проходити далі, але наша доля в наших руках».
Україна – Англія – 0:0
Україна: Каніболоцький, Бутко, Чеснаков, Селін, Кривцов, Ракицький, Гармаш, Білий, Голодюк, Коноплянка (Ярмоленко, 63), Кравець (Зозуля, 70).