Головна Новини IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг та рейтинг інвестиційної привабливості Тернополя

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг та рейтинг інвестиційної привабливості Тернополя

Національне рейтингове агентство ІВІ-Rating підтвердило кредитний рейтинг м. Тернополя на рівні uaВВВ+ з прогнозом «стабільний» та рейтинг інвестиційної привабливості на рівні invА-.

Підтвердження рейтингів зумовлено збереженням позитивної динаміки ключових показників соціально-економічного розвитку та бюджету Тернополя, а також  розвитком обслуговуючої, комунальної, соціальної та освітньої інфраструктури.

Ці рівні рейтингів відображають високу інвестиційну привабливість Тернополя та достатню спроможність міста розраховуватися за своїми зобов’язаннями. «Стабільний» прогноз, з найбільш високою часткою ймовірності, передбачає незмінність рейтингу на горизонті протягом 12 місяців.

Як відзначили представники рейтингового агентства IBI-Rating, на розвиток інвестиційного потенціалу м. Тернополя позитивно впливають дії місцевої влади із розбудови інфраструктури та покращення інвестиційного клімату, високий рівень диверсифікації економіки міста, а також можливість її подальшого зростання за рахунок внутрішнього попиту, вдалого розташування. Місту притаманні: сприятлива екологічна обстановка; розвинені комунальна сфера; навчальна і соціальна інфраструктура, а також значні інвестиції з боку місцевої влади у систему життєзабезпечення міста.

За словами начальника управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради Тетяни Корчак, із збільшенням можливостей наповнення міського бюджету з‘явилися додаткові ресурси для покращення інфраструктури та впровадження інноваційних технологій в транспортній галузі, де за участі міської ради вже зараз реалізується низка проектів та уже плануються до впровадження нові. Окрім того, затверджено концепцію новоствореного Індустріального парку «Тернопіль».

Нагадаємо, у травні цього року Національне рейтингове агентство «ІВІ-рейтинг» підвищило кредитний рейтинг м. Тернополя з uaBBB до рівня uaBBB+.