Головна Новини Яценюк зібрав мільйонну армію підписантів проти Януковича

Яценюк зібрав мільйонну армію підписантів проти Януковича

Яценюк

ЯценюкДесятки тисяч українців зібралися 3 грудня у Києві на загальнонаціональний мітинг. Таке громадське зібрання зініціювала політична партія «Фронт Змін». Кілька годин люди скандували «Геть Януковича!» та вітали представників та лідерів опозиційних демократичних сил в країні, повідомляє ІНТБ

Арсеній Яценюк, лідер партії «Фронт Змін»: «Ще рік тому ніхто би не міг подумати, що тут, у центрі Києва, зберуться десятки тисяч людей на акцію «Україна проти Януковича»».

На мітинг, що відбувся на Михайлівській площі, з’їхалися люди з різних областей нашої держави – від Донецька до Ужгорода, від Житомира до Севастополя. Мешканці всіх без винятку регіонів України протестували проти президентства Віктора Януковича, говорили своє категоричне «Ні!» режиму, який панує сьогодні в країні. З Тернопілля у столицю відправилось більше 200 небайдужих громадян.

Петро Гринчишин, голова фракції партії «Фронт Змін»: «Була організована поїздка, люди їздили і поїздами, і автобусами, і приватним транспортом. Із Тернопілля в акції взяло участь понад 220 чоловік. Представники Тернопілля стояли пліч-о-пліч з представниками з Криму, Донецька, Луганська, спілкувалися про ті наболілі проблеми, які були винесені якраз на мітинг».

Підтримати лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка та його команду прийшли на мітинг й інші опозиційні політики-демократи.

Олександр Турчинов, народний депутат України: «Україна почала реально протидіяти їм, і опозиція в кінці-кінців почала об’єднуватись».

Загальнонаціональний мітинг «Україна проти Януковича» – це своєрідний підсумок акції, яка впродовж останнього місяця під такою ж назвою проводилась у кожному куточку держави. Агітатори «Фронту Змін» збирали підписи людей, незадоволених президентом. За підрахунками, таких листівок більше 1 мільйона 300 тисяч.

Юрій Юрик, координатор акції «Україна проти Януковича» в Тернопільській області: «Люди, як казав Петро Семенович, підписуючись під заявами «України проти Януковича», вказували свою домашню адресу, телефони. Це говорить про те, що вони з цього почали пробуджуватися. Усе суспільство цю акцію сприймає. Але єдина політична сила, яка наважилась це сказати, це був «Фронт Змін». Арсеній Яценюк, лідер цієї сили, перший сказав, що він проти Януковича».

На мітингу було безліч провокацій зі сторони правоохоронців, деяких громадських організацій та зі сторони журналістів, які працювали, так би мовити, на замовлення, кажуть «фронтовики». Але ці нюанси не зіпсували революційної атмосфери та настрою людей. Для того, щоб представники ЗМІ переконались, що всі листівки з підписами правдиві, Арсеній Яценюк запропонував на брифінгу присутнім відкрити будь-яку скриньку та перевірити.

Арсеній Яценюк, лідер партії «Фронт Змін»: «Ви можете їх подивитися, заглянути в будь-яку коробку. Ви можете побачити, що це справжні люди, які підходили, підписувались, залишали телефони».

Акції та мітинги не завершаться, це все лише початок, – кажуть організатори. Захід на Михайлівській площі показав, що люди не бояться і готові вставати з колін та боротись за майбутнє України.