Головна Новини Японські діти відпочинуть на Рівненщині від “Фукусіми”

Японські діти відпочинуть на Рівненщині від “Фукусіми”

gazeta.повідомляє Мер Рівного Володимир Хомко сьогодні підтвердив, що Посольство Японії відгукнулося на пропозицію міськради оздоровити дітей, які постраждали від аварії на АЕС у Фукусімі.

У березні Хомко запропонував 30 місць в санаторно-оздоровчому комплексі “Електронік-Рівне”, що за 16 км від міста.

Табір розташований у сосновому борі в селі Олександрія, в долині річки Горинь. Відповідь від японців отримали нещодавно.

“Вартість путівок – близько 100 тисяч гривень – нам обіцяють виділити з міського бюджету. Це з розрахунку 138 гривень на дитину в день, як у наших “чорнобильців”, – розповів директор санаторію Володимир Гершун. – Наскільки я знаю, до нас спершу має приїхати консул Японії і оглянути умови, в яких житимуть діти. Сподіваюся, що вони йому сподобаються. Згодом буде визначено дату заїзду групи. Ймовірно, це буде у кінці червня або в липні, а є ще заїзди у серпні та вересні. Очікуємо, що приїде 30 дітей та перекладач. Хто оплатить їм авіапереліт та проїзд з Борисполя до нас – не знаю. Мабуть, про це подбають японці”.

Окрім відпочинку в таборі, японських дітей планують повезти на екскурсії Рівненщиною, а саме в музей Берестецької битви Козацькі могили, у Дубенський та Острозький замки.

“Електронік-Рівне” приймає дітей з 15 травня по 13 листопада. Три житлові корпуси розраховані на 360 приїжджих. На території є власні артезіанські свердловини, стадіон, басейн, соляна камера та пляжне містечко. Загальна площа комплексу – 10,8 га.