Головна Новини Як зупинити антиконституційний закон про мобілізацію?

Як зупинити антиконституційний закон про мобілізацію?

Тимошенко проти насильницької мобілізації. Вона переконана – уряд обманув депутатів, знову внісши відхилені Верховною Радою драконівські норми, причому деінде навіть у ще більш жорсткій редакції. Лідерка «Батьківщини», якій вдалося не допустити ухвалення першої редакції скандального законопроєкту, назвала нову його версію катастрофою.

Тимошенко вкотре наголосила, що на передовій мають служити тільки фахові й добре підготовлені бійці, наприклад силовики, яких у тилу нині налічується майже півмільйона.

А ті воїни, які на фронті вже понад 18 місяців, мають отримати на вибір право на відпустку або демобілізацію. «Батьківщина» зробить усе можливе, аби цей репресивний непотріб не було ухвалено.

Нагадаємо, справедлива концепція мобілізації від Тимошенко має виглядати так:

1. Вдвічі підвищення зарплатні воїнам, які воюють на фронті понад півтора року, а тим, хто не відчуває можливості продовжувати службу навіть за збільшену винагороду, – дати відпустку на рік. Замінити воїнів можуть силовики, що нині працюють в тилу.

2. Для добровольців – вдвічі збільшити грошове забезпечення та гарантувати соціальний захист (житло, медстраховка). На підготовку до бойових дій – мінімум пів року.

3. Звільнити від призову чоловіків, молодших 27 років, а також жінок, студентів, науковців, викладачів, освітян, людей з інвалідністю I, II, III групи. Не мобілізувати висококваліфікованих працівників підприємств і батьків, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, а також четверо і більше дітей різного віку.

4. Створити інноваційний фонд для виготовлення озброєння на фронт.

Більше у відео: