Головна Новини Як вибрати рулонні штори на пластикові вікна: поради спеціалістів

Як вибрати рулонні штори на пластикові вікна: поради спеціалістів

Рулонні штори − одна з найбільш популярних систем захисту приміщення від занадто яскравого сонячного світла, яка створює приємну атмосферу та потрібний рівень конфіденційності. Сьогодні ролети представлені в широкій палітрі кольорів та фактур, а завдяки стильному привабливому дизайну вони вдало вписуються в сучасні інтер’єри.

Щоб забезпечити справжній затишок та комфорт у приміщенні, можна придбати рулонні штори на пластикові вікна у магазині Rolmax https://rolmax.com.ua/rulonni-shtory/. Там на вас чекає великий вибір моделей, вигідні умови та швидка доставка по Україні.

Чому рулонні штори такі популярні?

З кожним роком рулонні штори на вікна стають все більш популярними і використовуються в приміщеннях різного призначення − житлових будинках, квартирах, офісах.

  1. Популярність ролет обумовлена зручністю використання, стильним дизайном та якісними матеріалами − гіпоалергенними, привабливими та довговічними.
  2. Завдяки високій конкуренції між виробниками вартість рулонних штор значно зменшилась і сьогодні прирівнюється до вартості звичайних горизонтальних жалюзі.
  3. Нині у новобудовах встановлюються вікна нового типу, які дозволяють застосовувати найрізноманітніші види тканинних ролет, у тому числі і системи день-ніч.

Які рулонні штори на вікна можна вибрати?

Конструкція складається з механізму управління та тканини, закріпленої на валу. Якщо ви тягнете за ланцюжок в один бік, вал прокручується, намотуючи тканину і відкриваючи вікно, в іншу тканина розмотується, зашторюючи вікно.

Сьогодні можна замовити рулонні штори відкритого або закритого типу.

  1. Відкриті ролети − не приховують елементи системи (механізм та вал із тканиною), але завдяки компактному розміру не привертають особливої уваги. Можуть комплектуватися фіксаторами магнітами або струнами, які утримують полотно у площині вікна, не даючи йому розхитуватись.
  2. Закриті рулонні штори − вал та механізми ховаються під спеціальним коробом. Функція коробу полягає не лише в тому, щоб маскувати елементи системи, але й у забезпеченні їх захисту від негативних зовнішніх впливів. Наприклад, закриті тканинні ролети на кухні більш захищені від кіптяви, жиру, пилу та інших забруднень, ніж відкриті. Крім того, такі жалюзі не потребують додаткової фіксації знизу, оскільки мають бокові алюмінієві напрямні, які надійно утримують штору у площині вікна. Напрямні також приховують просвіти між тканиною та віконною рамою, створюючи цілковите затемнення у приміщенні.

Обидві системи рулонних штор передбачають кілька видів карнизів, які можуть встановлюватися на отвори, на стулки, на стелю. Окремо слід виділити рулонні штори день-ніч, які мають два шари тканини з непрозорими та напівпрозорими горизонтальними смугами. Завдяки спеціальній конструкції тканинні ролети день-ніч дозволяють регулювати рівень освітлення у приміщенні залежно від періоду доби, пори року, погоди тощо.

При виборі конкретного варіанту обов’язково враховуйте тип конструкції та дизайн сонцезахисної системи, щоб вона відповідала вашим вимогам та гармонійно вписувалася в загальний інтер’єр приміщення.

Як вибрати штори за розміром?

Вибираючи рулонні штори на пластикові вікна, треба визначитися із їхніми розмірами та типом монтажу. Якщо ви плануєте встановлювати ролети на стулку вікна, необхідно зробити виміри по замковій частині притворної планки (штапіку). Якщо збираєтесь монтувати на отвір, додайте вісім-десять сантиметрів, щоб полотно трішки заходило на стіну, перекриваючи бічні просвіти.

Щоб зробити якомога точніші виміри, ознайомтеся з інструкцією по встановленню або проконсультуйтесь із фахівцями.