Головна Новини Гарячі Азарову присудили “Золоте гальмо”

Азарову присудили “Золоте гальмо”

Азаров

АзаровСьогодні громадськість вручила «найкращим» алкогольним та тютюновим лобістам Антипремію «Золота коса 2011». Спеціальний приз «Золоте гальмо» дістався Прем’єр-міністру України Миколі Азарову. Цей приз – спеціальна відзнака від Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну».

За результатами рейтингу експертів, найбільш дієвим лобістом тютюнової та алкогольної індустрії, який і отримав «Золоту косу», став народний депутат Тарас Чорновіл, набравши 21 бал.

«Уперше в Україні ті, хто тривалий час відстоює комерційні інтереси виробників алкоголю й тютюну, всупереч інтересам громадського здоров’я отримали свою відзнаку», – йдеться в повідомленні.

Зовсім трішки відстав від переможця народний депутат Анатолій Кінах – 20 балів та заслужена «Срібна коса». Трійку призерів замкнув народний депутат Сергій Терьохін з «Бронзовою косою» та 12 балами. В п’ятірці кращих тютюнових та алкогольних лобістів також народні депутати Олена Бондаренко – 11 балів та Сергій Шевчук – 10 балів, пише УНН.

Довідка.

Ініціатором антипремії «Золота коса» є бюро журналістських розслідувань «Свідомо». Співорганізатори: Коаліція громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну», громадська організація «Твереза Україна», Регіональний центр громадянського представництва «Життя» та громадська організація «Форум порятунку Києва».