Головна Новини Голова тернопільської ОДА готується до Олімпіади

Голова тернопільської ОДА готується до Олімпіади

Хоптян

ХоптянВалентин Хоптян доручив активізувати роботу з розвитку туристичної інфраструктури Кременеччини. На цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час проведення наради із керівниками структурних підрозділів ОДА.
«Кременецький район багатий на історичні, природні, духовні пам’ятки, які відомі далеко за межами Тернопілля. Однак чи завжди тут мандрівники мають можливість отримати якісні туристичні послуги? Тому, вважаю, доцільно зосередити увагу на покращенні існуючої на території Кременеччини туристичної інфраструктури, активізувати її розвиток», – каже Валентин Хоптян.
Як позитив, голова ОДА відзначив створення у районі кількох сучасних готелів. Однак, на думку Валентина Хоптяна, доцільно розглянути можливість спорудження ще кількох готельних комплексів, для потреб туристів та екскурсантів.
Також звернено увагу на розбудову туристичної інфраструктури поблизу спортивних об’єктів, які можуть бути задіяні в рамках реалізації Національного проекту «Олімпійська надія – 2022» – санної траси та трамплінів м.Кременця.
Цікавим може стати й проект з реконструкції фортеці на Замковій горі у м.Кременець, історія якої сягає XII – XIII століть. Тривалий час цю видатну оборонну споруду ніхто не міг здобути. Завдяки неймовірним зусиллям і півторамісячній облозі в жовтні 1648 року Кременецький замок було взято козацькими загонами під орудою Максима Кривоноса та зруйновано. З того часу замок вже не відбудовували. До наших днів збереглися башта з брамою та оборонні мури.
Також голова ОДА доручив відповідним службам звернути увагу й на стан доріг й під’їзних шляхів до об’єктів, які приваблюють туристів та дав доручення вжити заходів з їх ремонту.