Головна Новини Герой України поїть аміачною водою цілий районний центр?

Герой України поїть аміачною водою цілий районний центр?

gutaОдин з найбільших виробників сільськогосподарської продукції в Європі агрохолдинг «Мрія» реконструював мазутні чани Козівського цукрового заводу в Тернопільській області від ємності для зберігання рідких добрив, що містять аміак. Про це заявив депутат Козівського районної ради Володимир Прокопів .

«Згідно державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів , затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України, мінеральні добрива рідкого типу повинні розташовуватися не ближче 1000 м до житлової забудови і водойм . До найближчого житлового будинку ( від цукрового заводу – Реально ) відстань становить 150 метрів, до водозабору селища Козова – 100 метрів, дитячий садок знаходиться на відстані 250 метрів , школа – 600 метрів », – цитує пана Прокопіва видання “Про все”. 

Крім того, за його словами, у власності агрофірми знаходиться кілька великотоннажних фур МAN без номерних знаків з логотипом «ЛОГІСТ». «Таке враження, що сам логотип «ЛОГІСТ» замінює собою та державну реєстрацію транспортного засобу, і державний номерний знак. Спробував би пересічний громадянин нашої держави, навіть на старенькому «Москвичі» , поїздити хоча б один день без номерних знаків» , – підкреслив депутат.

Він також зазначив , що фури завжди перевантажені , їх вага перевищує 30-40 тонн. «Ніякі обмеження за вантажопідйомністю транспорту на дорогах їх не стосуються, тобто дорога знищується прямо на очах», – стверджує пан Прокопів .

Зазначимо , що співвласник агрохолдингу «Мрія » Іван Гута займає 52 місце в сотні найвпливовіших українців за версією журналу «Кореспондент ».