Головна Новини Двадцятеро чортків’ян боргують за воду понад 10 тисяч грн

Двадцятеро чортків’ян боргують за воду понад 10 тисяч грн

12 лютого, міський голова Чорткова Володимир Шматько провів нараду із управлінням комунального господарства міської ради та керівництвом КП Чортків водоканал. У ході наради обговорили плани роботи підприємства, стратегію на поточний рік, важкі виклики, які стоять перед керівництвом водоканалу та громади, ситуацію із заборгованістю підприємства за сплату електроенергії тощо, повідомили на сторінці міськради.

БОРОТЬБІ ІЗ БОРЖНИКАМИ – БУТИ! Станом на сьогодні Понад 50 абонентів водоканалу мають борги за послуги водопостачання та водовідведення понад 5 тис. грн. З них 20 абонентів боргують більше 10 тисяч. Проти 16 водоканал вже звернувся до суду, проти 4 – направлено заяви до виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження. У боржників можуть заблокувати банківські рахунки (в тому числі – пенсійні), здійснюватиметься пошук рухомого та нерухомого майна для вилучення тощо.

ОКРІМ СУДУ – ВІДКЛЮЧЕННЯ! Відповідно до «Порядку відключення споживачів від мереж водопостачання та водовідведення», затвердженого рішенням сесії, підставою для відключення абонента від мереж є несплата за послуги протягом двох і більше місяців. Тож, окрім звернень до суду, водоканал примусово відключатиме злісних боржників від мереж. Перші відключення відбудуться вже найближчим часом.

ЗДОРОЖЧАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ЗМУШУЄ ВОДОКАНАЛИ ЙТИ НА НЕПОПУЛЯРНІ КРОКИ. У діючому тарифі на воду та каналізацію (затверджений у 2021 р.) закладено вартість електроенергії на рівні 3,80 грн. Зараз її ринкова ціна – 8,23 грн. За короткий проміжок часу е/е зросла більш ніж вдвічі. Борги водоканалу за електроенергію зростають із кожним днем. Покривати різницю у тарифах з бюджету громади, який знекровлений втратою «військового ПДФО», можливості немає. Тож всім водоканалам України рано чи пізно доведеться йти на непопулярні кроки, коригуючи тарифи.