Головна Новини До Щепановського тільки прийшов Миколай, як прокурори вирішили покарати сильніше

До Щепановського тільки прийшов Миколай, як прокурори вирішили покарати сильніше

19 грудня 2012 року Божого Святий Миколай відвідав СІЗО м. Чорткова. Свято розпочалося Божественною Літургією, на якій були присутні ув’язнені та працівники слідчого ізолятора. Після Літургії Святий Чудотворець роздав подарунки, які були необхідними для людей обмежених свободою. Для тих, хто не знали історію життя Святого Миколая, стала цікавою та пізнавальною розповідь капелана про життя та милосердя цього святого.

Нагадаємо, що в Чортківському СІЗО перебуває будівельний аферист Зеновій Щепановський, для якого прокурори  просили суворішого покарання.

Прокуратурою міста Тернополя в апеляційному порядку оскаржено вирок Тернопільського міськрайонного суду, яким колишнього директора будівельної фірми Зіновія Щепановського засуджено до 3 років 3 місяців позбавлення волі.

Колишній директор ПП «Тернопільська фірма «Будівельник» Зіновій Щепановський у період з 2005-2010 років, не маючи будь-яких документів на ведення будівництва, уклав з 36 громадянами завідомо неправдиві договори на пайове будівництво квартир, що у місті Тернополі.
Не збудувавши житлового будинку, посадовець не повернув пайовикам 12 млн. 220 тисяч гривень.
Вироком Тернопільського міськрайонного суду Зіновія Щепановського засуджено за ч.2 ст.364-1, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.367 КК України до 3 років 3 місяців позбавлення волі зі штрафом 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати керівні посади строком на 3 роки.
Держобвинувачем у справі вже подано апеляційну скаргу на вирок суду у зв’язку з м’якістю призначеного покарання.