Головна Новини Діти зі Збаражчини відвідають “Артек” та “Молоду гвардію”

Діти зі Збаражчини відвідають “Артек” та “Молоду гвардію”

На черговому засіданні колегії райдержадміністрації , яке відбулося у четвер, 26 квітня, підбито підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району за перший квартал 2012 року, проаналізовано стан підготовки до проведення літнього оздоровлення та роботу структурних підрозділів РДА щодо реалізації завдань, визначених актами та дорученнями Президента України, КМУ, розпорядчими документами голі обласної та районної державних адміністрацій.

Про підготовку до оздоровлення дітей та молоді району влітку 2012 доповіла начальник відділу сім’ї молоді та спорту РДА Наталія Заваденко. За її словами, готуватися до організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей вони почали у жовтні минулого року. Розроблено та затверджено відповідні заходи, сформовано банки даних дітей пільгових категорій. Влітку цього року заплановано оздоровити 32 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, 76 дітей-інвалідів, 952 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, 170 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 125 талановитих та обдарованих дітей, 50 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, четверо дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

З початку року у МДЦ «Артек» уже побувало двоє дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, двоє із багатодітних та малозабезпечених родин, у «Молодій гвардії» оздоровлювалися троє сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а також троє талановитих та обдарованих дітей.

Оздоровлення та літній відпочинок дітей району буде проводитися у таборі «Сокіл», 39 пришкільних таборах, а також в обласних та республіканських таборах, таборах біля моря, «Молодій Гвардії « та «Артеку». Всього під час літньої оздоровчої кампанії послугами оздоровлення заплановано охопити 55% дітей Збаражчини (3522 дітей). Базовим оздоровчим закладом в районі визначено табір «Сокіл», що у с.Чорний ліс. Оздоровчу кампанію тут розпочнуть з 12 червня і планують провести три оздоровчі зміни, кожна наповненістю 90 дітей. Тривалість оздоровчої зміни 21 день. Батьківська доплата вартості одного дня перебування дитини в «Соколі» складатиме 42 грн, а ще 40 грн платитиме фонд соціального страхування. Повна вартість путівки 1722 гривні.

З 1 до 14 червня триватимуть таборові зміни у пришкільних таборах. Відпочинком заплановано охопити три тисячі дітей (42,2%).

Наталія Заваденко також проаналізувала проблемні питання організації оздоровчої кампанії 2012 року , зокрема наголосила на потребі збільшити фінансування з районного бюджету на оздоровлення дітей пільгових категорій.

За матеріалами: Народне слово