Головна Новини Депутати поклали край “інвестугодам” у Тернополі

Депутати поклали край “інвестугодам” у Тернополі

18 лютого, Верховна рада внесла зміни до земельного кодексу. Тепер всі операції із отримання в оренду земельних ділянок, які є комунальною власністю та державною власністю будуть відбуватися лише через торги (аукціони) .

Фізичні та юридичні особи, які до дня набрання чинності цим Законом одержали в установленому порядку дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок або технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для передачі у власність або користування земельних ділянок державної та комунальної власності, мають право на отримання таких земельних ділянок без проведення земельних торгів у випадках, визначених положеннями частини другої статті 134 Земельного кодексу України, що виключаються цим Законом” – йдеться в повідомленні на сайті Парламенту.

О.Барна, М. Головко,Р. Заставний, М. Люшняк, І. Побер, проголосували “за” відповіне рішення. А от самопомічець Тарас Пастух був відсутній в сесійній залі на момент голосування, хоча у Тернополі найбільше про інвестугоди і схеми дерибану земель писали нинішні депутати ТМР від Самопомочі.

Нагадаємо, що в Тернополі була поширена практика виділення земельних ділянок комунальним підприємствам, які потім їх передавали невідомим “інвесторам” під забудову.