Головна Новини Cуд Тернопільської області ухвалив стягнути з рф понад три з половиною мільйони...

Cуд Тернопільської області ухвалив стягнути з рф понад три з половиною мільйони гривень збитків на користь товаритсва яке посраждало від обстрілу

До Господарського суду Тернопільської області звернувся суб’єкт господарювання з позовом до Російської Федерації про стягнення майнової шкоди в сумі 3 587 812 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на те, що внаслідок військової агресії РФ проти України було знищене належне позивачу майно, у зв’язку з чим товариству завдано збитків на загальну суму 3 587 812 грн.  

Дослідивши усі матеріали справи, суд задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. Суд дійшов висновку, що фактичні обставини справи та надані до позовної заяви докази в сукупності беззаперечно підтверджують, що саме внаслідок ракетного удару по складських приміщеннях, що був здійснений збройними силами Російської Федерації, стався вибух з подальшим горінням орендованого позивачем приміщення та знищенням належного йому майна.

Суд встановив наявність повного складу цивільного правопорушення у вигляді заподіяння шкоди майну позивача, що має своїм наслідком відшкодування такої шкоди позивачу у розмірі і в порядку, передбаченими цивільним законодавством.

Відтак, Господарський суд Тернопільської області вирішив стягнути з Російської Федерації на користь суб’єкта господарювання 3 587 812 грн збитків.

З повним текстом рішення суду у справі № 921/35/24 можна ознайомитись за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/118787889 

Господарський суд Тернопільської області