Головна Новини COVID-19: пік захворюваності на Тернопільщині очікують вже на початку жовтня

COVID-19: пік захворюваності на Тернопільщині очікують вже на початку жовтня

Коронавірус не спить, а стрімко набирає обертів. Ба більше того, епідеміологи області прогнозують пік захворюваності вже за кілька тижнів – на початку жовтня.

З цього приводу ми звернулися до головної санітарної лікарки Тернопільщини Оксани Чайчук.

«Давайте порівняємо захворюваність за два останні тижні. За 36 тиждень зареєстровано 1653 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, проти 1308 за 35 тиждень. Тобто констатуємо ріст захворювання на 26,4%. Середньоденна кількість хворих – 236,1, проти 186,9. Також бачимо зростання. Окрім того ми аналізуємо ріст захворювання по кількості випадків серед дітей, медиків, освітян і летальні випадки. Тож, якщо говорити конкретніше, то за минулий тиждень захворіли 280 дітей проти 170 за попередній.  Медики: 41 випадок проти 38. Працівники освіти: 74 випадки проти 24. Тож змушені констатувати той факт, що з початком навчання найбільше хворіють діти і освітяни. Ну і летальні випадки: за 36 тиждень зареєстровано 5 людей, що померли від «ковіду»,  а за попередній – три. Наймолодшій людині було лише 36 років, відомо, що жінка мала супутні захворювання. Решта людей – були старші 70 років», – зазначила Оксана Чайчук.

Окрім того лікарка повідомила, що у лікарнях області  заповненість ковідних ліжкомісць складає 24,8%, з киснем – 25,2%. Тобто, чверть ліжок уже заповнені пацієнтами.

Головна санітарна лікарка області наголосила, що зростання захворюваності залежить від свідомості самих людей.  Не варто забувати про часте миття рук, соціальні дистанції, варто уникати людних місць і при виявленні симптомів не «ділитися» захворюванням з оточуючими.

«Ми ж бачимо, що Уряд продовжив карантин до 31 грудня цього року. І Постанови Уряду №1236 про карантинні вимоги ніхто не скасовував, їх необхідно виконувати. Якщо будемо ігнорувати карантинні обмеження, ми приноситимемо біду не лише у власні оселі, а й свої колективи», – наголосила пані Чайчук.

Нагадаємо, за минулу добу на Тернопільщині виявили 478 нових випадків COVID-19

Автор: Анна Поперечна