Головна Новини COVID-19 йде на спад, проте восени на Тернопільщині прогнозують нову хвилю епідемії

COVID-19 йде на спад, проте восени на Тернопільщині прогнозують нову хвилю епідемії

коронавірус

Епідситуація із COVID-19 йде на спад. Фахівці Тернопільщини щодня фіксують малу кількість хворих на коронавірус та майже не реєструють смертей.

У медзакладах теж ситуація стабілізувалась, зазначили медики. До прикладу, у тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги в інфекційному відділенні є 9 пацієнтів. Стан у них середньої тяжкості і вони одужують. Про це розповіла лікарка-інфекціоністка КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Світлана Сніцаренко. За її словами, на апаратному диханні станом на сьогодні немає нікого, повідомляє Т1.

Інфекціоністка пояснила, найбільше хворіють пенсіонери, у яких є супутні захворювання. Йдеться про цукровий діабет, онкологію та серцеву недостатність. І наголосила, зараз справді інфікованих поменшало, проте ще не час святкувати перемогу над епідемією. Адже у будь-який момент може настати новий спалах. Та все ж до нього наші лікарні готові, підкреслила фахівчиня.

Поменшало роботи, порівняно із березнем 2020-го і у лабораторному центрі. Тут в середньому за добу проводять 300-400 ПЛР-тестів і для цього залучають лише одну лабораторію. Як зазначив епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Паничев, найчастіше звертаються люди, які хочуть виїхати закордон і отримати довідки про результат обстеження на ковід. Стосовно інших матеріалів, які відбирають, то їх роблять сімейні лікарі і надсилають для дослідження у лабораторний центр.

Як повідомиоа головна державна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук, порівняно з квітнем, у червні зниження епідпроцесу у 6 разів.

28 червня в області та місті вперше, за весь час пандемії не зареєстрували жодного нового випадку інфікування. Фахівці зазначили, таких результатів вдалось досягнути завдяки злагодженній роботі медпрацівників, виробленому загальному імунітету населення та вакцинації.

Станом на сьогодні, в області від COVOD-19 вже щепили понад 65 тисяч людей, а це становить 6% від кількості населення.Зараз в області збільшують кількість мобільних бригад, пунктів вакцинації та працюють у вихідні. Щеплюють людей  AstraZenec-ою, Pfizer-ом, CoronaVac-ом. Дітей до 18 років, за правилами, щеплювати від ковіду не можуть.   До слова, фахівці прогнозують нову хвилю коронавірусу на осінньо-зимовий період.