Головна Новини Cлідчі оголосили підозру працівнику Агропродсервісу у вчиненні наруги над тілом померлого

Cлідчі оголосили підозру працівнику Агропродсервісу у вчиненні наруги над тілом померлого

Щоб приховати смерть неофіційно працевлаштованого чоловіка на робочому місці, працівник, відповідальний за охорону праці, перемістив тіло померлого за територію агропідприємства. За такі дії йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

Подія трапилася цьогоріч у січні у селі Настасів Тернопільського району. До співробітників відділення поліції №1 м.Тернопіль надійшло повідомлення про те, що на узбіччі дороги виявлено мертвим місцевого жителя. За результатами розтину було встановлено, що його смерть була природною.

Проте огляд місця події та зібрані речові докази свідчили, що чоловік помер не в тому місці, де його знайшли. У ході оперативно-розшукових заходів та слідчих дій поліцейські з’ясували обставини його смерті.

Було встановлено, що чоловік раптово помер під час робочої зміни на території місцевого агропідприємства, де працював неофіційно. У відповідальної особи підприємства з охорони праці виник злочинний умисел приховати факт допущення працівника до роботи без офіційного оформлення трудового договору з ним, що є порушенням законодавства про працю. З метою уникнення відповідальності, він вирішив перемістити труп чоловіка за межі території підприємства та залишити на узбіччі дороги.

Слідчі обласного управління поліції зібрали доказову базу причетності фігуранта до протиправних дій та за погодженням із Тернопільською обласною прокуратурою оголосили йому підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 297 (наруга над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.