Головна Новини Чиновниця з Кременця брала хабарі подарунковими сертифікатами «BROCARD»

Чиновниця з Кременця брала хабарі подарунковими сертифікатами «BROCARD»

Кременецькою окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди посадовцями Кременецького району

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовці органів місцевого самоврядування району організували корупційну схему вимагання з підприємця грошових коштів та інших «подарунків» за допомогу у вирішенні питань, що входять до їх компетенції, а саме – сприяння у безперешкодному веденні бізнесу.

Серед іншого, підприємець повинен був надати сотні літрів пального, сертифікат на відпочинок та грошові кошти для прийняття позитивного рішення міськради щодо зарахування вартості проведених підприємцем ремонтних робіт в орендованому приміщенні в рахунок орендної плати.

23 липня поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України службову особу під час отримання чергового «подарунка» у вигляді сертифіката магазину «BROCARD» на суму 25 000 гривень. Попередньо нею отримано подарунковий сертифікат на відпочинок загальною вартістю 30 000 гривень.

На підставі зібраних доказів особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 240 тисяч гривень та винесено ухвалу про відсторонення від займаної посади на час досудового розслідування.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

25.07.2024 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, ще трьом особам – одному із заступників міського голови, старості однієї з громад та керівнику комунального підприємства, які також причетні до отримання грошових коштів від підприємця з використанням наданої їм влади чи службових повноважень.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та відсторонення від посад.

Досудове розслідування здійснює СВ Кременецького РВП ГУНП в області, оперативний супровід УСР в Тернопільській області ДСР НП України.