Головна Новини Чиновник із Тернопільщини взяв один із найбільших хабарів в Україні

Чиновник із Тернопільщини взяв один із найбільших хабарів в Україні

Чиновник із Тернопільщини, Ігор Михальчук, який на даний час перебуває в Лукянівському СІЗО,  ввійшов в топ-10 найбільших хабарників України, який склала Генеральна Прокуратура України на запит тиждень.UA. 

1. Один з директорів Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України та його підлеглий в Протягом листопада 2011-березня 2012 року вимагали від представника приватного товариства $ 11 млн.

Саме за таку ціну вони пропонували активно сприяти “у проходженні процедури підготовки та безпосередньої підписання договору оренди державного майна – цілісного майнового комплексу площею 2 тис. 290 квадратних метрів, розташованого в Києві”.

2. Голова однієї з райдержадміністрацій Херсонської області і співробітник СБУ отримали хабара в розмірі майже 7 млн. грн. за надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та за прийняття рішення про передачу земельної ділянки площею24 гау власність.

3. Начальник Головного управління агропромислового розвитку Донецької обласної державної адміністрації, який отримав хабар у розмірі 1 млн. 465 тис. грн.

4. Голова однієї з райдержадміністрацій Тернопільської області, який вимагав хабар у розмірі 80 тис. євро в обмін “на підписання розпорядження про надання дозволу на розробку проекту відведення землі”.

5. Голова апеляційного суду однієї з областей України, що отримав хабар у розмірі $ 100 тис. за здійснення незаконного впливу на розгляд суддями апеляційного суду Херсонської області апеляційної скарги.

Стільки ж вимагав голова однієї з селищних рад Золочівського району Харківської області за сприяння в отриманні у власність 2 земельних ділянок