Головна Новини Чи виконує свою роботу міліція в Тернополі?

Чи виконує свою роботу міліція в Тернополі?

1 0458 жовтня вже фактично після закінчення всеукраїнського моніторингу вирішив промоніторити патрульну службу та відділки міліції у Тернополі. Першим обрав міський відділок що на Шевченка, 10. – пише у своєму блозі Володимир Шевченко з Тернопільської правозахисної групи

Візит вирішив проводити зранку. Вже о 9 й був біля МВ. Так як зараз відбувається ремонт фасаду приміщення МВ, тому вхід зробили з лівого сторони через вхід до Державної міграційної служби.

Хоч і тимчасовий вхід до МВ, але ж постійний до ДМС, не обладнаний пандусом та жодним чином не пристосований до вільного доступу людей з особливими фізичними потребами. Також кнопки виклику чергового (чи людини яка б могла допомогти) не передбачено.

В маленькому коридорчику передбачено для відвідувачів 2 крісла навпроти терміналу (через нього зручно оплачувати послуги ДМС – вирішив я).

Вхід до МВ на ліво. Двері вузькі та також не пристосовані для відвідувачів на візку.
Одразу зліва знаходиться постовий за маленьким столиком. Зі всієї документації передбаченої законодавством тільки книга скарг та пропозиції ну і журнали. Останній запис в книзі зроблено 24 вересня. Постовий проти фото зйомки не заперечував та проти огляду книги теж ні.

На моє запитання чи є відео камера фіксації в приміщенні, чи на вході до МВ яка б фіксувала всіх хто входить до будинку, відповів що камера знаходиться на протилежному боці від входу до МВ та направлена саме на вхідні двері і сходи.

Вона фіксує тільки вхідні двері та сходи. Ввечері чи вночі користі з неї мало так як відстань на якій вона встановлена це близько 20-30 метрів.

Після цього візиту до міського відділу вирішив пошукати патрульних, та поцікавитись наскільки вони анонімні. Біля обласного відділку звернув увагу на пандус який обладнаний ще й значком. Не відомо чи відповідає стандартам цей пандус, але виглядає дійсно гарно.

Вже за сотню кроків зустрів патруль який спілкувався з працівником ДАІ.

Зацікавило мене те що мали вони нарукавні пов’язки та в старшого була «бляха» з написом «комендантський патруль».
Вирішив їх сфотографувати. Коли приготував фотоапарат то працівник ДАІ побачив це і каже іншим: «дивись зараз фотографувати буде».
Після чого я підійшов та поцікавився що це за патруль, кого вони перевіряють і т.і.

Мені відповіли що це комендантський патруль. Я вирішив що це саме такий патруль що перевіряє і патрульну службу теж. Тому наступне моє запитання було чи чули і бачили в правоохоронців яких вони перевіряють знак що передбачений Наказом 669.
Відповів мені старший патруля що нічого про це не знає. Тоді я запитав чим передбачається їх патруль – комендантський (вирішив прочитати їх наказ та положення про цей патруль), на це питання ДАІшник відповів що «інтернет читати треба». Ну я подякував і пішов «читати інтернет».