Головна Новини Члени виборчих комісій тепер зможуть навчатися дистанційно

Члени виборчих комісій тепер зможуть навчатися дистанційно

вибори

вибориУ Тернополі презентували новостворену он-лайн систему навчання членів виборчих комісій. Представив її Координатор проектів ОБСЄ в Україні Євген Побережний. Презентація відбувалася у співпраці з Центральною виборчою комісією України та за організаційної підтримки ВГО «Комітет виборців України».  За словами Євгена Побережного, ця система дозволить охопити навчанням набагато більшу кількість членів виборчих комісій, аніж традиційні семінари з тренерами. А це, у свою чергу, сприятиме зростанню фаховості виборчих комісій – від дільничної до окружної.

Під час заходу керівний склад територіальних та окружних виборчих комісій, представники місцевих осередків політичних партій, громадських  організацій та ЗМІ, експерти з питань виборів  ознайомитися з можливостями ресурсу, який спрямований на підготовку працівників виборчкомів з проведення виборів народних депутатів України. У перспективі, розповів Координатор проектів ОБСЄ, ця система може використовуватися для проведення навчання на будь-яких виборах в Україні.

Такі регіональних презентації проходять протягом травня – червня 2013 року в багатьох містах України в рамках проекту «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців». Проект реалізовується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на запит Центральної виборчої комісії за підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку і Міністерства закордонних справ Норвегії.