Головна Новини Бортняк перевірить куди “закопують” гроші тернопільські дорожники

Бортняк перевірить куди “закопують” гроші тернопільські дорожники

В грудні фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» виявили фінансові порушення, що призвели до втрат 409 тис. грн, про це сайту Реально повідомили в прес-службі Держфінінспекції в Тернопільській області.

Однак вчора Микола Азаров доручив  Державній фінансовій інспекції проаналізувати використання коштів державного і місцевих бюджетів на розвиток і утримання дорожнього господарства.

 «Я доручаю Державній фінансовій інспекції прискіпливо проаналізувати використання коштів державного бюджету і місцевих бюджетів на розвиток і утримання дорожнього господарства. Будемо робити принципові висновки, щоб не повторювати помилок і порушень», – сказав глава уряду.

Водночас він зазначив, що у 2012 році було недостатньо виділено субвенції на розбудову та утримання мережі доріг комунальної власності, а місцева влада не мобілізувала можливі ресурси, та навіть виділені кошти не завжди використовувалися ефективно. «Кошти розпорошувалися на велику кількість об’єктів, тому майже ніде не вдалося досягти помітного покращення. А на значній кількості об’єктів роботи взагалі не були завершені. В повному обсязі субвенція була використана лише у Дніпропетровській області», – сказав М.Азаров.

За його словами, на 92-98 відсотків субвенція була використана у Донецькій, Кіровоградській, Харківській, Миколаївській та Хмельницькій областях. На 60-70 відсотків – у Одеській, Чернігівській, Закарпатській областях. Найгірший стан справ у Тернопільській області, де субвенція використана лише на 30 відсотків.

«Хіба це робота, я питаю? Якими ж можуть бути дороги, якщо місцеві керівники не спроможні навіть використати ті ресурси, які надає держава? Ми не такі багаті, щоб будувати і утримувати погані автошляхи. Зараз треба сконцентрувати ресурси і зусилля на негайному відновленні покриття у найбільш проблемних місцях», – сказав М.Азаров.

Він підкреслив, що до 1 березня місцеві державні адміністрації мають завершити формування переліку об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності. адже без цього використання бюджетних коштів неможливе. Прем’єр-міністр доручив Мінінфраструктури та Мінрегіонбуду взяти на контроль це питання.

При цьому він розкритикував керівництво Укравтодору, яке досі не подало на затвердження уряду перелік об’єктів дорожнього господарства, фінансування робіт на яких здійснюватиметься у поточному році. Глава уряду дав тиждень на виправлення ситуації.

Укрінформ