Головна Новини Бійці з Тернопільщини отримали нагороди від міністра оборони

Бійці з Тернопільщини отримали нагороди від міністра оборони

Бійці 82 батальйону 105-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України з Тернопільщини отримали нагороди від міністра оборони України.

Про це повідомив у фейсбуці пресофіцер бригади Юрій Кульпа.

44 солдати, сержанти та офіцери були нагороджені відзнаками за високий професіоналізм при виконанні бойових завдань та службових обов’язків. Бійці отримали такі нагороди: “Хрест сил ТРО”, “Залізний Хрест”, “Лицарський Хрест”, “Захиснику України”. Військовослужбовцям відзнаки вручив командир 105-ї окремої бригади територіальної оборони полковник Євген Фоменко, пише Суспільне.

Військові, 105 бригада ТРО, ЗСУ

Військовослужбовці. 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ

“Кожен з вас вартий уваги, дякую за службу, бажаю всім успіху та не забувайте, не менш важливою нагородою буде повернутися до ваших рідних живими й неушкодженими. Бережіть себе”, — каже Євген Фоменко.

82 окремий батальйон 105 окремої бригади територіальної оборони розгорнутий на воєнний штат від початку повномасштабного російського вторгнення. Брав безпосередню участь в боях на Куп’янському напрямку, виконував завдання на Сумщині, Харківщині.

105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ, військові, нагороди

Бійці з нагородами. 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ

Відзнакою “Лицарський хрест” — нагороджуються військовослужбовці ЗСУ, які в умовах з ризиком для життя проявили виняткову хоробрість, під час ведення бойових дій проти російських військових України, в антитерористичних заходах та в операціях з підтримання миру і безпеки, під час проходження служби у складі українських національних контингентів.

Відзнакою “Хрест Сил територіальної оборони” — нагороджуються військовослужбовці та працівники Сил територіальної оборони ЗСУ за бездоганну службу, старанність, розумну ініціативу, високі особисті досягнення у службовій діяльності, відмінні особисті показники у бойовій підготовці, видатні заслуги та значний особистий внесок у справу розвитку Сил територіальної оборони ЗСУ.

Відзнакою “Залізний хрест” — нагороджуються військовослужбовці ЗСУ за успішне виконання бойових завдань, проявлені мужність і героїзм, під час ведення бойових дій проти російських військових, в антитерористичних заходах та в операціях з підтримання миру і безпеки під час проходження служби у складі українських національних контингентів.

Відзнакою “Захиснику України” — нагороджуються військовослужбовці та працівники Збройних Сил України, а також інші особи за зразкове виконання військового обов’язку та інші заслуги перед ЗСУ.

Нагадаємо, 105-та окрема бригада територіальної оборони ЗСУ презентувала фільм “На день ближче до перемоги”. У стрічці 16 історій військовослужбовців та військовослужбовиць, які захищають Україну від російських окупантів, а також історії волонтерів та рідних загиблих бійців.