Головна Новини Без бюджету область протягне до червня. А що далі?

Без бюджету область протягне до червня. А що далі?

 125 мільйонів гривень не доотримала наша область із Дежбюджету.  107 мільйонів не вистачає на зарплату та  понад 18 мільйонів на оплату за енергоносії.  На погашення усіх цих витрат не вистачає “всього лиш” …. 125 мільйонів 700 тисяч гривень.

Разом з тим Тернопільщина продовжує жити без бюджету-2013. Але до травня, каже начальник відділу аналізу обласних програм та бюджету виконавчого апарату Тернопільської облради Володимир Чубатий, гроші ще є. Наразі обласний бюджет нашого краю фінансується в розмірі 1/12 видатків минулого року. Поки не прийнятий основний фінансовий документ адміністрація має право виділити на усі бюджетні установи 62 мільйони гривень. Така сума була закладена у бюджеті на 2012 рік. У 2013 планують виділити на 10 мільйонів більше – 72 млн. Наразі бюджетникам виплачуватимуть зарплати, а ремонтами почнуть займатися лише після прийняття головного фінансового документа. Найбільші видатки, як правило, припадають на початок червня – це виплата відпускних вчителям, медичним працівникам, ремонти в школах та інших бюджетних закладах. Тому до початку літа, каже Володимир Чубатий, грошей має вистачити. Головне – правильно розподілити цих 62 мільйони гривень.

Разом з тим невтішна ситуація сьогодні у медичній галузі. Держава недодала близько 14 мільйонів на зарплати та ще кілька десятків мільйонів, які мали йти на закупівлю ліків, на оновлення транспортного парку, на ремонти… Фінансист сподівається, що Уряд перегляне розподіл коштів на цю галузь і додасть необхідне.

За словами Володимира Чубатого, це вже не вперше бюджет Тернопільщини приймається невчасно. У 2010 році, під час виборів Президента, основний фінансовий документ з’явився у травні. Тому досвід правильного розподілення коштів вже є. Якщо ж наші депутати цього року не приймуть бюджет до початку літа, то фінансисти змушені будуть відмовитися від капітальних ремонтів.

Джерело: Прес-клуб