Головна Економіка АМКУ буде виявляти недобросовісних підприємців

АМКУ буде виявляти недобросовісних підприємців

АМКУ

АМКУКабінет Міністрів України схвалив на своєму засіданні 7 грудня ц.р. законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення заходів з протидії недобросовісної конкуренції», розроблений Антимонопольним комітетом за власною ініціативою.  Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Документ передбачає запровадження механізму відбору у суб’єктів господарювання зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів для проведення експертизи. Ця процедура буде застосовуватися органами Комітету для виявлення та припинення випадків недобросовісної конкуренції. Йдеться, зокрема, про поширення учасниками ринків неповної, неточної або неправдивої інформації.

Відповідно до законопроекту відбір зразків здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету. Разом з цим, пропонується, що у разі встановлення порушення, передбаченого статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», порушник має відшкодувати понесені витрати. Ці кошти будуть зараховані до державного бюджету.

Проект відповідає положенням законодавства Європейського Союзу.