Головна Новини Ахметов модернізує обласний онкодиспансер

Ахметов модернізує обласний онкодиспансер

Ахметов

АхметовПро перспективи оснащення обласного онкодиспансеру гамма-терапевтичним кобальтовим апаратом йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна з керівником програм і проектів Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Вікторією Миколаюк.
Вікторія Миколаюк повідомила, що Фонд Ріната Ахметова реалізовує проект «Рак виліковний. Своєчасна діагностика і лікування онкологічних захворювань». У рамках цього проекту Фонд закуповує унікальне устаткування для боротьби з онкологічними захворюваннями.
Мета проекту – запровадити світовий рівень діагностики та лікування онкологічних захворювань в Україні.
Відтак, Фонд має намір поставити у Тернопіль сучасний гамма-терапевтичний кобальтовий апарат, виробництва Чехії, який буде використовуватися для лікування онкохворих громадян.
На думку Вікторії Миколаюк, використання такої апаратури дозволить підвищити якість медичних послуг, які надаються пацієнтам та полегшити роботу медиків.
Про важливість реалізації такого проекту для Тернопільщини висловився й присутній на зустрічі головний лікар обласного онкологічного диспансеру Шагін Бабанли. Передумовою ж для отримання гамма-терапевтичного кобальтового апарату є підготовка відповідних приміщень у диспансері.
Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян високо оцінив таку ініціативу Фонду Ріната Ахметова та запевнив, що влада докладе максимум зусиль, щоб вирішити всі питання, пов’язані з можливістю отримання такої апаратури.
«Сьогодні ми не лише говоримо про важливість модернізації галузі охорони здоров’я, але й робимо в області кроки в напрямку цих позитивних змін. Отримання сучасного обладнання для лікування онкохворих є надзвичайно потрібною для Тернопілля справою. А тому ми зробимо все, щоб цей проект було успішно й у стислі терміни реалізовано на Тернопільщині», – сказав Валентин Хоптян.